Kinkku-pekonikiusaus
Julkaistu
Kinkku-pekonikiusaus sopii niin arkeen kuin juhlaan. Annos maistuu takuulla koko perheelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg perunoita
- 250 g palvikinkkua suikaleina
- 100 g pekonia
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 dl kermaa
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
- rakuunaa
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi perunat. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla ja lisää lopuksi hienonnettu sipuli joukkoon ja anna paistua hetki. Yhdistä perunasuikaleet, pekoni, sipuli, kinkku sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan ja lisää kerma-maitoseos. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan