Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikhernecurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 2 rkl öljyä
  • 1-2 tl currya
  • 1-2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 0,5-1 tl jauhettua chiliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 3-4 perunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 4 dl kypsiä kikherneitä
  • 1 dl hienonnettua korianteria tai persiljaa

Valmistusohje

Paloittele kasvikset ja hienonna sipulit sekä inkivääri.

Laita öljy, curry, juustokumina ja chili laakeaan kattilaan. Lämmitä mausteita miedolla lämmöllä, kunnes niistä alkaa irrota makua ja tuoksua.

Lisää inkivääri ja sipuli, sekä lohkottu kukkakaali ja perunat kattilaan. Lisää lämpöä ja kuullota kasvikset. Varo etteivät mausteet pala. Mausta vielä suolalla, sokerilla sekä sitruunamehulla.

Lisää kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää joukkoon kypsät kikherneet ja kiehauta. Sekoita lopuksi mukaan hienonnettu korianteri tai persilja .

Tarjoa nuudeleiden, riisin tai kuskusin kera.

Maija Silvennoisen valmistama kikhernecurry saa eksoottisia vivahteita inkivääristä, juustokuminasta, chilistä ja kookosmaidosta. Kasvissyöjänkin nälän tyydyttävää herkkua kannattaa kokeilla nuudeleiden, riisin tai kuskusin kera.

Lisää aiheesta:

Perunacurry inkiväärin ja chilin keraPohjoisafrikkalainen papusalaattiKikhernecurry riisin ja jogurtin keraKikhernecurryMarokkolainen pataIntialainen vihanneskeitto
KasviscurryKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry