Kikherne- ja lammaspata
Marokkolaisesta lammaspadasta lienee yhtä monta reseptiä kuin Marokossa on perheenäitejä. Tässä yksi niistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 8 viipaletta lampaanlapaa
- 2 sipulia
- 4 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 3/4 dl paseerattua tomaattia
- 1 ½ dl kanalientä
- 1 purkki keitettyjä kikherneitä
- 3 punaista chiliä
- 1 vihreä chili
- 5 valkosipulinkynttä
- 225 g vihreitä papuja
- sulaa ja valkopippuria
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 1 tl sitruunapippuria
Tarjoiluun
- säilöttyjä paprikoita liemessä
- couscous
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori palsternakka ja kuutioi se. Halkaise punaiset chilit, samoin vihreä ja raaputa niistä siemenet, silppua palot sitten pieneksi. Valuta kikherneet. Kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä padassa. Lisää porkkana- ja palsternakkapalat mukaan hetkeksi.
2. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja kanaliemi. Alenna lämpöä ja hauduta 10 minuuttia. Lisää pataan lampaanliha ja kikherneet, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pataa kannella peitettynä 30 minuuttia.
3. Lisää pataan chilisilput ja purista joukkoon 3 valkosipulinkynttä. Sulje kansi ja hauduta vielä 20 minuuttia. Lisää vihreät pavut ja lisää loput valkosipulinkynnet. Hauduta vielä 5 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla, kajennella ja sitruunapippurilla. Tarjoile pata paprikan ja keitetyn couscousin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan