Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikherne- ja lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marokkolaisesta lammaspadasta lienee yhtä monta reseptiä kuin Marokossa on perheenäitejä. Tässä yksi niistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 8 viipaletta lampaanlapaa
  • 2 sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 3/4 dl paseerattua tomaattia
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 1 purkki keitettyjä kikherneitä
  • 3 punaista chiliä
  • 1 vihreä chili
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 225 g vihreitä papuja
  • sulaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 tl sitruunapippuria

Tarjoiluun

  • säilöttyjä paprikoita liemessä
  • couscous

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori palsternakka ja kuutioi se. Halkaise punaiset chilit, samoin vihreä ja raaputa niistä siemenet, silppua palot sitten pieneksi. Valuta kikherneet. Kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä padassa. Lisää porkkana- ja palsternakkapalat mukaan hetkeksi.

2. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja kanaliemi. Alenna lämpöä ja hauduta 10 minuuttia. Lisää pataan lampaanliha ja kikherneet, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pataa kannella peitettynä 30 minuuttia.

3. Lisää pataan chilisilput ja purista joukkoon 3 valkosipulinkynttä. Sulje kansi ja hauduta vielä 20 minuuttia. Lisää vihreät pavut ja lisää loput valkosipulinkynnet. Hauduta vielä 5 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla, kajennella ja sitruunapippurilla. Tarjoile pata paprikan ja keitetyn couscousin kanssa.

Lisää aiheesta:

Jambalaya broileristaThai-maustettu kanapataIso lihavati mehevän papupadan keraMustasilmäpapuja sienten keraPapu-linssicurryPunainen lammas- tai nautacurry
LammaspataKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew