Kiinalaiset leijonanpäät
Nimensä pyörykät ovat kenties saaneet siksi, että ne ovat aika suuria. Oikein meheviä ja maukkaita ne ovat myös.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 500 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 2 dl purjosuikaleita
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1,5 rkl maizenaa
- 2 rkl lientä
- 1 vatkattu muna
- suolaa ja valkopippuria
Keittämiseen
- ½ keräkaali suikaleina
- 1,5 dl kanalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 pala inkivääriä
- sherryä
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Muotoile isoja pyöryköitä ja ruskista ne hyvin kauttaaltaan öljyssä pannulla.
2. Laita kaalisuikaleet pataan ja nosta lihapullat päälle. Sekoita kanaliemi, soija ja sokeri ja kaada pataan. Lisää myös inkiväärinpalanen ja tilkka sherryä. Keitä hiljaa kannen alla 45-50 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Piparijäätelö