Kiinalaiset leijonanpäät
Julkaistu
Nimensä pyörykät ovat kenties saaneet siksi, että ne ovat aika suuria. Oikein meheviä ja maukkaita ne ovat myös.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 500 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 2 dl purjosuikaleita
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1,5 rkl maizenaa
- 2 rkl lientä
- 1 vatkattu muna
- suolaa ja valkopippuria
Keittämiseen
- ½ keräkaali suikaleina
- 1,5 dl kanalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 pala inkivääriä
- sherryä
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Muotoile isoja pyöryköitä ja ruskista ne hyvin kauttaaltaan öljyssä pannulla.
2. Laita kaalisuikaleet pataan ja nosta lihapullat päälle. Sekoita kanaliemi, soija ja sokeri ja kaada pataan. Lisää myös inkiväärinpalanen ja tilkka sherryä. Keitä hiljaa kannen alla 45-50 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa