Kiinalaiset leijonanpäät

Nimensä pyörykät ovat kenties saaneet siksi, että ne ovat aika suuria. Oikein meheviä ja maukkaita ne ovat myös.

Neljälle

  • 500 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 2 dl purjosuikaleita
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1,5 rkl maizenaa
  • 2 rkl lientä
  • 1 vatkattu muna
  • suolaa ja valkopippuria

Keittämiseen

  • ½ keräkaali suikaleina
  • 1,5 dl kanalientä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 pala inkivääriä
  • sherryä

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Muotoile isoja pyöryköitä ja ruskista ne hyvin kauttaaltaan öljyssä pannulla.

2. Laita kaalisuikaleet pataan ja nosta lihapullat päälle. Sekoita kanaliemi, soija ja sokeri ja kaada pataan. Lisää myös inkiväärinpalanen ja tilkka sherryä. Keitä hiljaa kannen alla 45-50 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja