Kivaa nakerrettavaa kutsuille, mutta myös mainiota retkiruokaa niin kesällä kuin talvellakin. Paista kylkipalat kokonaisina ja leikkaa sitten annospaloiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kg ohuita siankylkipaloja
Marinadi
- ½ dl kiinalaista soijaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 rkl HP-kastiketta
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 tl sokeria
- 4 rkl ananasmehua
- 4 rkl kanalientä
Valmistusohje
1. Aseta siankylkipalat uunipannuun. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihojen päälle. Anna marinoitua viileässä 4-6 tuntia. Käännä kylkiä muutamankerran.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta kylkipalat uuniritilälle uunipannun päälle, säästä vähän marinadia. Kaada pari desiä vettä pannuun. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Käännä palat puoliajan jälkeen ja penslaa niitä jäljelle jääneellä marinadilla.
3. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Käännä kylkipalojen rasvainen puoli ylöspäin ja pidä vielä uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile salaattia lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.