Kevytsuolattu lohilaatikko

Oikeastaan tämän reseptin yhteydessä pitäisi antaa myös varoitus: lohilaatikko aiheuttaa riippuvuutta! Voit vaihtaa myös suolatun lohen savustettuun.

Neljälle

  • 400 g riimisuolattua tai graavattua lohta
  • 8-10 perunaa viipaleina
  • 1 sipuli viipaleina
  • 1 dl tillisilppua
  • korppujauhoa

Munamaito

  • 3 munaa
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja hiven valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi lohi tai viipaloi se ohuelti. Lado uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita sekä lohta, ripottele hiukan tillisilppua kerrosten väliin.

2. Vatkaa yhteen munat ja maito, mausta varoen ottaen huomioon lohen suolaisuus. Kaada munamaito ainesten päälle vuokaan. Siivilöi hieman korppujauhoa pinnalle.

3. Paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tarjoile kirkastetun voin ja sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!