Kevytsuolattu lohilaatikko
Oikeastaan tämän reseptin yhteydessä pitäisi antaa myös varoitus: lohilaatikko aiheuttaa riippuvuutta! Voit vaihtaa myös suolatun lohen savustettuun.
Neljälle
- 400 g riimisuolattua tai graavattua lohta
- 8-10 perunaa viipaleina
- 1 sipuli viipaleina
- 1 dl tillisilppua
- korppujauhoa
Munamaito
- 3 munaa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja hiven valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi lohi tai viipaloi se ohuelti. Lado uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita sekä lohta, ripottele hiukan tillisilppua kerrosten väliin.
2. Vatkaa yhteen munat ja maito, mausta varoen ottaen huomioon lohen suolaisuus. Kaada munamaito ainesten päälle vuokaan. Siivilöi hieman korppujauhoa pinnalle.
3. Paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tarjoile kirkastetun voin ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti