Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevytsuolattu lohilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oikeastaan tämän reseptin yhteydessä pitäisi antaa myös varoitus: lohilaatikko aiheuttaa riippuvuutta! Voit vaihtaa myös suolatun lohen savustettuun.

Neljälle

  • 400 g riimisuolattua tai graavattua lohta
  • 8-10 perunaa viipaleina
  • 1 sipuli viipaleina
  • 1 dl tillisilppua
  • korppujauhoa

Munamaito

  • 3 munaa
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja hiven valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi lohi tai viipaloi se ohuelti. Lado uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita sekä lohta, ripottele hiukan tillisilppua kerrosten väliin.

2. Vatkaa yhteen munat ja maito, mausta varoen ottaen huomioon lohen suolaisuus. Kaada munamaito ainesten päälle vuokaan. Siivilöi hieman korppujauhoa pinnalle.

3. Paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tarjoile kirkastetun voin ja sitruunalohkojen kera.

Lisää aiheesta:

GraavilohilaatikkoSuosikkivuoka lohestaLohipaistosIsoäidin lohivanukasLohilaatikkoLohivanukas keitettyjen vihannesten kera
LohilaatikkoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko
  • 11.10.202113:16
    Kaappaus keittiössä

    Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

  • 30.03.202010:43
    Kala

    Kari Aihisen helppo lohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Graavilohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suosikkivuoka lohesta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohipaistos