Kevytpizza

Italialaisissa pizzoissa ei usein ole yhtä paljon juustoa kuin suomalaisissa. Tässä olemme säästäneet juustoraasteessa, ja käyttäneet paljon rahkaa. Leikkaa hiiva vinottain, niin saat tasan 25 g.

Neljälle

  • ½ dl kevytmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 2 ½ dl 1% rahkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tomaattia
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 100 g keittokinkkua
  • 2 maustemittaa kuivattua oreganoa tai basilikaa, tai 2 rkl tuoretta
  • 3 dl kevyttä juustoraastetta (10%)

Valmistusohje

1. Pizzataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murusta hiiva mukaan ja lisää suola. Lisää jauhot ja työstä voimakkaasti ja pitkään, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Valmistele täyte. Sekoita rahka ja puristettu valkosipuli. Viipaloi tomaatit ja herkkusienet, suikaloi kinkku, raasta juusto.

3. Vaivaa taikina kevyesti. Kaulitse suoraan leivinpaperille isoksi pizzaksi tai neljäksi pienemmäksi. Levitä rahka pizzoille. Lado päälle tomaattiviipaleita. Ripottele päälle herkkusieniä, kinkkua ja puolet oreganosta tai basilikasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Koristele lopulla basilikalla tai oreganolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.