Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevytpizza

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • ½ dl kevytmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 2 ½ dl 1% rahkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tomaattia
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 100 g keittokinkkua
  • 2 maustemittaa kuivattua oreganoa tai basilikaa, tai 2 rkl tuoretta
  • 3 dl kevyttä juustoraastetta (10%)

Valmistusohje

1. Pizzataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murusta hiiva mukaan ja lisää suola. Lisää jauhot ja työstä voimakkaasti ja pitkään, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Valmistele täyte. Sekoita rahka ja puristettu valkosipuli. Viipaloi tomaatit ja herkkusienet, suikaloi kinkku, raasta juusto.

3. Vaivaa taikina kevyesti. Kaulitse suoraan leivinpaperille isoksi pizzaksi tai neljäksi pienemmäksi. Levitä rahka pizzoille. Lado päälle tomaattiviipaleita. Ripottele päälle herkkusieniä, kinkkua ja puolet oreganosta tai basilikasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Koristele lopulla basilikalla tai oreganolla.

Italialaisissa pizzoissa ei usein ole yhtä paljon juustoa kuin suomalaisissa. Tässä olemme säästäneet juustoraasteessa, ja käyttäneet paljon rahkaa. Leikkaa hiiva vinottain, niin saat tasan 25 g.

Lisää aiheesta:

Pizzaa parsallaM. J. PizzaPizzakierteetPizza FrancescanaPizza MarinaraKevyt mozzarellapizza
PizzaKevytKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)