Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt sokeriton omenakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leikkaa torttu paloiksi ja nauti heti. 8 annosta.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

HILLOKE

  • 3 kpl omenaa (ulkomaisia)
  • 1 rkl vesijohtovettä
  • 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
  • 1 tl kanelia

TORTTU

  • 4 kpl kananmunia
  • 100 g tuorejuustoa, rasvaa 13 g
  • 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
  • 0.5 kpl sitruunaa
  • 0.5 dl Pellavainen pellavansiemenrouhe

TÄYTE

  • 100 g Kevytvispiä 23%
  • 250 g maitorahkaa <0.5 % rasvaa

Valmistusohje

Valmista ensin hilloke: Kuori ja kuutioi omenat hyvin pieneksi kattilaan. Lisää vesi, hermesetas ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omena pehmenee ja hilloutuu hieman. Jäähdytä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta leivinpaperi uunipellille, voitele kevyesti öljyllä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset, MAUSTAMATON tuorejuusto ja Hermesetas vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon 1/2 sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele keltuais-tuorejuustovaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperille, kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes torttu on kypsä ja saanut väriä.

Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut pellavansiemenrouhetta. Poista päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä maitorahkaan.

Levitä torttulevylle ensin hilloketta, tämän jälkeen rahkavaahtoa. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Leikkaa paloiksi ja nauti heti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiJälkiruokasinfoniaPorkkanakakkuOmenarullaKeventäjien RunebergintortutHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
KääretorttuKevytKasvisruokaKeventäjätVideoreseptitValmistujaisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu
  • 4.5.09:01
    Äitienpäivä

    Mansikkakääretorttu

  • 4.5.09:00
    Äitienpäivä

    Cookies and cream -kääretorttu

  • 28.04.202313:19
    Kakku

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.12.202014:57
    Leivonta

    Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella