Kevyt sokeriton omenakääretorttu
Leikkaa torttu paloiksi ja nauti heti. 8 annosta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
HILLOKE
- 3 kpl omenaa (ulkomaisia)
- 1 rkl vesijohtovettä
- 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
- 1 tl kanelia
TORTTU
- 4 kpl kananmunia
- 100 g tuorejuustoa, rasvaa 13 g
- 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
- 0.5 kpl sitruunaa
- 0.5 dl Pellavainen pellavansiemenrouhe
TÄYTE
- 100 g Kevytvispiä 23%
- 250 g maitorahkaa <0.5 % rasvaa
Valmistusohje
Valmista ensin hilloke: Kuori ja kuutioi omenat hyvin pieneksi kattilaan. Lisää vesi, hermesetas ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omena pehmenee ja hilloutuu hieman. Jäähdytä.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta leivinpaperi uunipellille, voitele kevyesti öljyllä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset, MAUSTAMATON tuorejuusto ja Hermesetas vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon 1/2 sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele keltuais-tuorejuustovaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperille, kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes torttu on kypsä ja saanut väriä.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut pellavansiemenrouhetta. Poista päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä maitorahkaan.
Levitä torttulevylle ensin hilloketta, tämän jälkeen rahkavaahtoa. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.
Leikkaa paloiksi ja nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti