Kevyt sokeriton omenakääretorttu
Leikkaa torttu paloiksi ja nauti heti. 8 annosta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
HILLOKE
- 3 kpl omenaa (ulkomaisia)
- 1 rkl vesijohtovettä
- 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
- 1 tl kanelia
TORTTU
- 4 kpl kananmunia
- 100 g tuorejuustoa, rasvaa 13 g
- 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
- 0.5 kpl sitruunaa
- 0.5 dl Pellavainen pellavansiemenrouhe
TÄYTE
- 100 g Kevytvispiä 23%
- 250 g maitorahkaa <0.5 % rasvaa
Valmistusohje
Valmista ensin hilloke: Kuori ja kuutioi omenat hyvin pieneksi kattilaan. Lisää vesi, hermesetas ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omena pehmenee ja hilloutuu hieman. Jäähdytä.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta leivinpaperi uunipellille, voitele kevyesti öljyllä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset, MAUSTAMATON tuorejuusto ja Hermesetas vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon 1/2 sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele keltuais-tuorejuustovaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperille, kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes torttu on kypsä ja saanut väriä.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut pellavansiemenrouhetta. Poista päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä maitorahkaan.
Levitä torttulevylle ensin hilloketta, tämän jälkeen rahkavaahtoa. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.
Leikkaa paloiksi ja nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti