Kevyt mozzarellapizza
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663470/landscape16_9/515/290/d25a42805911dc8de70e3ddb93bc82eb/vT/l4-herkkusieni-mozzarellap-11258.jpg)
Voit lisätä mozzarellapizzaan halutessasi myös herkkusieniä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Pohja
- 1.5 dl vettä
- 15 g = vajaa neljännes pkt hiivaa
- 0.25 tl ruokasuolaa
- 3 dl durum- tai puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle
- 70 g = pikkupurkki tomaattipyreetä/sosetta
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- mustapippuria
- 100 g kesäkurpitsaa
- 100 g paprikaa
- 50 g munakoisoa
- 100 g nokkosta tai pinaattia
- 100 g mozzarella Pirkka kevyt 17 %
- 2 tl rypsiöljyä
Valmistusohje
Toimi näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Taikina saa olla pehmeä. Kohota peitettynä vedottomassa paikassa 15-20 minuuttia.
Kaada taikina pöydälle ja vaivaa se palloksi. Kauli isoksi pyöreäksi tai nelikulmaiseksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 15-20 min.
Valmistele sillä aikaa päällinen. Sekoita tomaatttisose ja ketsuppi keskenään ja mausta pippurilla, halutessasi myös pizzamausteella.
Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin tai poikittain viipaleiksi, leikkaa paprika pariin osaan. Pariloi kasvisviipaleet kuumalla parilalevyllä tai paistinpannulla molemmin puolin. Huuhdo nokkonen tai pinaatti ja ryöppää pari minuuttia. Kaada vesi pois ja painele loput vedestä pois kauhalla. Leikkaa mozzarella viipaleiksi.
Levitä tomaattikastike pizzan päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 5 minuuttia.
Ota uunista ja levitä pinnalle pariloidut kasvikset ja nokkonen sekä mozzarellaviipaleet. Pirskota päälle öljy.
Työnnä takaisin uuniin ja jatka paistamista 3-5 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Pizzan leikkaaminen paloiksi onnistuu parhaiten keittiösaksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka