Kevyt lihamureke, uuniperunat ja -juurekset
Kevyt lihamureke sopii niin linjoistaan huolehtivalla kuin myös perheen pienimmille. Kokeile Makuja-kokki Sami Garamin reseptiä ja totea herkullisuus itse.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g paistijauhelihaa
- 300 g broilerin jauhelihaa
- 3 porkkanaa
- 1 sipuli
- 3 rkl korppujauhoja
- suolaa
- viherpippuria
Valmistusohje
Raasta porkkanat ja silppua sipulit. Mausta ne suolalla ja anna suolan irroittaa nestettä juureksista. Sekoita vähän korppujauhoja mukaan ja vaivaa raasteseos lihojen kanssa. Mausta murskatulla viherpippurilla.
Muotoile massasta tiivis pötkö tai painele se pitkään vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna valmiin murekkeen vetäytyä vartin verran ennen sen leikkaamista
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan