Kevyt lihamureke, uuniperunat ja -juurekset

Kevyt lihamureke sopii niin linjoistaan huolehtivalla kuin myös perheen pienimmille. Kokeile Makuja-kokki Sami Garamin reseptiä ja totea herkullisuus itse.

Ainekset

  • 300 g paistijauhelihaa
  • 300 g broilerin jauhelihaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl korppujauhoja
  • suolaa
  • viherpippuria

Valmistusohje

Raasta porkkanat ja silppua sipulit. Mausta ne suolalla ja anna suolan irroittaa nestettä juureksista. Sekoita vähän korppujauhoja mukaan ja vaivaa raasteseos lihojen kanssa. Mausta murskatulla viherpippurilla.

Muotoile massasta tiivis pötkö tai painele se pitkään vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna valmiin murekkeen vetäytyä vartin verran ennen sen leikkaamista

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.