Kevyt kreikkalainen lihaperunasoselaatikko

Tarjoa herkullinen lihaperunasoselaatikko raikkaan salaatin kera. 6 annosta.

6 annosta

  • 1 pussi Oolannin perunamuusia
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 0.5 tl ruokasuolaa, jodioitua
  • 400 g karitsan paistijauhelihaa, 7 % rasvaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 100 g fetajuustoa, rasvaa 10-13%, suolaliemessä
  • 1 kananmuna
  • 0.7 tl ruokasuolaa, jodioitu
  • 0.1 tl viherpippuria
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1tl oreganoa, kuivattua

Päälle

  • 4 kpl tomaatteja

Valmistusohje

Valmista muusi maitoon pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.

Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla, kuori ja hienonna sipulit loppuvaiheessa mukaan. Siirrä sivuun, anna jäähtyä hetken.

Murenna haarukalla feta joukkoon. Riko kananmunan rakenne ja sekoita jauhelihaseokseen.

Lisää perunamuusi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada (voideltuun) uunivuokaan ja tasoita pinta.

Huuhtele ja leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Levitä vuoan pinnalle.

Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!