Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt kinkku-kasvispiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan mehevä, mutta kevyt kinkku-kasvispiirakka sopii hyvin vaikkapa kesäisen pihajuhlan tarjoiluihin.

  • Ruokavalio: Kevyt

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte

  • 150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
  • 2 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
  • 100 g purjosipulia renkaina
  • 2 munaa
  • 1 tlk kevyt kermaviiliä (n. 2 dl), voi olla laktoositon
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl hienonnettua valkopippuria

Leivitykseen

  • vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Leivo kevyt kinkku-kasvispiirakka Ruistaikinaan tai hyvillä rasvoilla leivottuun Pyöreään Piirakkataikinaan. Piirakan voi tarjoilla vaikka kauniin Keltaisen Kukkasalaatin kera.Reseptin löydät

Piirakan täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esimerkiksi saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 prosenttia rasvaa.

Piirakan voi leipoa yhteen pyöreään (halkaisijaltaan noin 26-30 cm) piirakkavuokaan, mutta tekemällä tupla-annoksen saat uunipellillisen herkullista piirakkaa!

Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Vuohenjuusto-kinkkupiirakkaBritan katkarapupiirakkaPienet kasvis-juustopiirasetPorkkana-fetajuustopiirakkaJuhlien riistapiirakkaHerkullinen kantarellipiirakka
KinkkupiirakkaKevytKevään juhlatMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat