Mainos

Kevyt kinkku-kasvispiirakka

Ihanan mehevä, mutta kevyt kinkku-kasvispiirakka sopii hyvin vaikkapa kesäisen pihajuhlan tarjoiluihin.

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte

  • 150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
  • 2 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
  • 100 g purjosipulia renkaina
  • 2 munaa
  • 1 tlk kevyt kermaviiliä (n. 2 dl), voi olla laktoositon
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl hienonnettua valkopippuria

Leivitykseen

  • vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Leivo kevyt kinkku-kasvispiirakka Ruistaikinaan tai hyvillä rasvoilla leivottuun Pyöreään Piirakkataikinaan. Piirakan voi tarjoilla vaikka kauniin Keltaisen Kukkasalaatin kera.Reseptin löydät

Piirakan täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esimerkiksi saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 prosenttia rasvaa.

Piirakan voi leipoa yhteen pyöreään (halkaisijaltaan noin 26-30 cm) piirakkavuokaan, mutta tekemällä tupla-annoksen saat uunipellillisen herkullista piirakkaa!

Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!