Kevyt kinkku-kasvispiirakka
Ihanan mehevä, mutta kevyt kinkku-kasvispiirakka sopii hyvin vaikkapa kesäisen pihajuhlan tarjoiluihin.
- Ruokavalio: Kevyt
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte
- 150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
- 2 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
- 100 g purjosipulia renkaina
- 2 munaa
- 1 tlk kevyt kermaviiliä (n. 2 dl), voi olla laktoositon
- 1 rkl persiljaa
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/4 tl hienonnettua valkopippuria
Leivitykseen
- vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
Valmistusohje
Leivo kevyt kinkku-kasvispiirakka Ruistaikinaan tai hyvillä rasvoilla leivottuun Pyöreään Piirakkataikinaan. Piirakan voi tarjoilla vaikka kauniin Keltaisen Kukkasalaatin kera.Reseptin löydät
Piirakan täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esimerkiksi saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 prosenttia rasvaa.
Piirakan voi leipoa yhteen pyöreään (halkaisijaltaan noin 26-30 cm) piirakkavuokaan, mutta tekemällä tupla-annoksen saat uunipellillisen herkullista piirakkaa!
Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
Vinkki: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa