Kevyet vohvelit
Jos haluat nauttia kevyemmistä vohveleista, jätä kermavaahto väliin ja syö vohvelit pelkän hillon kera. Kevyt hillo syntyy sekoittamalla 2 banaania, 4 dl pakastemarjoja ja 4 rkl tomusokeria sileäksi tehosekoittimessa. Nämä vohvelit pysyvät rapeina myös jäähdyttyään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
10 vohveliin
- 100 g voita
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 10 g tuorehiivaa (2 tl)
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva puoleen maitomäärästä. Lisää jauhot, vähän kerrallaan, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.
2. Lisää jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta, voitele se voilla ja paista vohveli, n. ¾ dl taikinaa riittää yhteen vohveliin. Paista sitten loput vohvelit, vohvelirautaa ei enää tarvitse voidella uudemman kerran.
3. Tarjoile vohvelit hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa