Kevyet vohvelit

Jos haluat nauttia kevyemmistä vohveleista, jätä kermavaahto väliin ja syö vohvelit pelkän hillon kera. Kevyt hillo syntyy sekoittamalla 2 banaania, 4 dl pakastemarjoja ja 4 rkl tomusokeria sileäksi tehosekoittimessa. Nämä vohvelit pysyvät rapeina myös jäähdyttyään.

10 vohveliin

  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 10 g tuorehiivaa (2 tl)

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva puoleen maitomäärästä. Lisää jauhot, vähän kerrallaan, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.

2. Lisää jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta, voitele se voilla ja paista vohveli, n. ¾ dl taikinaa riittää yhteen vohveliin. Paista sitten loput vohvelit, vohvelirautaa ei enää tarvitse voidella uudemman kerran.

3. Tarjoile vohvelit hillon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.