Kevyet punajuuri-jauhelihapihvit
Pihvit maistuvat vihreiden papujen ja perunasurvoksen kera.
- Ruokavalio: Kevyt
8 kpl
- 400 g jauhelihaa
- 0.5 korppujauhoa
- 0.4 purkkia (250g) Becel kevyt ruokakermaa 7%
- 1 kananmuna
- 1 rkl timjamia
- 3 rkl kuivattua salviaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 75 g sipulia
- 150 g punajuurta
- 3 rkl kapriksia
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä uunipellin päälle leivinpaperi. Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki. Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria.
Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha. Vatkaa taikinaksi ja muotoile taikinasta 8 yhtäsuurta palloa ja painele ne edelleen litteiksi pihveiksi ja nosta leivinpaperin päälle.
Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia. Ripottele pihveille kapriksia.
Nauti lisukkeeksi esim. vihreitä keitettyjä papuja, perunasurvosta tai keitettyjä perunoita ja kurkkua. VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti