Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyet punajuuri-jauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pihvit maistuvat vihreiden papujen ja perunasurvoksen kera.

  • Ruokavalio: Kevyt

8 kpl

  • 400 g jauhelihaa
  • 0.5 korppujauhoa
  • 0.4 purkkia (250g) Becel kevyt ruokakermaa 7%
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl timjamia
  • 3 rkl kuivattua salviaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 75 g sipulia
  • 150 g punajuurta
  • 3 rkl kapriksia

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä uunipellin päälle leivinpaperi. Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki. Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria.

Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha. Vatkaa taikinaksi ja muotoile taikinasta 8 yhtäsuurta palloa ja painele ne edelleen litteiksi pihveiksi ja nosta leivinpaperin päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia. Ripottele pihveille kapriksia.

Nauti lisukkeeksi esim. vihreitä keitettyjä papuja, perunasurvosta tai keitettyjä perunoita ja kurkkua. VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin piparjuuri-lihamurekeHirvipyörykät ja juureskakkuPunajuuri-jauhelihapihvitJauhelihamurekeVasikkapyytMarinoidut naudanliha- ja kanavartaat
JauhelihapihvitKevytKeventäjätVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera