Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyesti graavatut lohimedaljongit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohifilee on kuin kaksi eri palaa, ohuempi ja paksumpi. Jos leikkaat niistä pieniä, hienoja medaljonkeja, saat kauniin alkupalan.

Neljälle

  • 350 g lohifileetä, keskiosaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 maustemitta rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl voita

Sinappikastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl pikkelssiä
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee pituussuuntaan kahteen osaan. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja valkopippuria. Laita muovipussissa jääkaappiin yön yli.

2. Sinappikastike: Vatkaa sinappi oliiviöljyyn. Hienonna pikkelssi tai soseuta se tehosekoittimessa, lisää öljyyn. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Penslaa lohi soijalla joka puolelta. Paista se voissa keskilämmöllä – ohuempi osa tarvitsee 1-2 minuuttia molemmin puolin, paksumpi 3-4 minuuttia molemmin puolin. Anna lohen jäähtyä ja viipaloi se viistoiksi siivuiksi. Asettele siivut lautasille, koristele vihanneksin ja lusikoi päälle kastiketta.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaLohta tillikastikkeellaPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Voilla maustettu graavikalaGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
LohikyljyksetAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi tillikermassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyesti graavatut lohimedaljongit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillatut lohikyljykset pinaatilla tomaatissa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohikyljykset pinaattipedillä