Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm

Pohja

  • 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • ½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • 1 muna

Vaihtoehtoisesti

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)

Päälle

  • 3 dl mustikoita
  • 2 dl pilkottuja pieniä mansikoita

Tuorejuustotäyte

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Leivitykseen

  • Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja

Koristeeksi

  • Mansikoita ja mustikoita

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.

Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20 – 30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.

VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.

Resepti: Rakel Liekki, Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Vuohenjuusto-kinkkupiirakkaParas marjapiirakka kolmella tavallaKevyt vadelma-tuorejuustopiirakkaKaura-toscapiirakkaHelppo marjapiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
MarjapiirakkaKevytMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera