Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka
Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
Pohja
- 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl sokeria
- ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
- ½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
- 1 muna
Vaihtoehtoisesti
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)
Päälle
- 3 dl mustikoita
- 2 dl pilkottuja pieniä mansikoita
Tuorejuustotäyte
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
- 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Leivitykseen
- Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja
Koristeeksi
- Mansikoita ja mustikoita
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20 – 30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.
VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.
Resepti: Rakel Liekki, Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka