Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keventäjän sitruuna-juustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Pohja

  • 200 g Ruis Digestive -keksejä
  • 0.5 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 1 prk Flora Vispi
  • 1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
  • 1 prk maitorahkaa (alle 0.5 % rasvaa)
  • 5 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 6 g liivatelehtiä
  • 0.25 dl appelsiinitäysmehua
  • 2 rkl vettä

Päälle

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria

Koristeluun

  • 1.5 dl vadelmia
  • 0.5 dl tuoretta minttua

Valmistusohje

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.

Hienonna keksit ja sekoita rasvan ja veden kanssa keskenään. Painele seos vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahkat ja hunaja. Raasta joukkoon noin 1 tl sitruunan kuorta. Kääntele kermavaahto joukkoon.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Kiehauta mehu ja vesi. Puristele liivatelehdet kuivaksi ja liuota laimennettuun mehuun, anna jäähtyä hetki.

Kakusta riittää 16 annosta. 233 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita.

Kaada täyte keksipohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita päällyksen ainekset kulhossa, levitä uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda välillä sekoittaen 30 - 40 min. Varo, ettei se pala.

Jäähdytä muruseos ja levitä hyytyneen, irtopohjavuoasta tarjoiluastiaan siirretyn kakun päälle.

Koristele halutessasi vadelmilla ja mintulla/sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Runebergin juustokakkuAvokado-suklaakakkuRuis-mustaherukkakakkuMansikka-rahkahyytelökakkuKeventäjien RunebergintortutIsänpäiväkakku
JuustokakkuKevytKananmunatonÄitienpäiväKrista KupariharjuKeventäjätJuhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku