Kevätsalaatti melonilla, parmankinkulla ja juustolla
Tämä on muunnelma klassisesta ranskalaisesta Salade Parisienne -salaatista. Tässä keitetty kinkku on vaihdettu parmankinkkuun, ja keitettyjen munien tilalla on retiisejä ja melonia. Ihana kevätlounas!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 salaatinkerä
- 8 viipaletta parmankinkkua
- ½ meloni
- 1 omena
- 5-10 retiisiä
- 1 tomaatti
- 20 g emmentaljuustoa
Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijoninsinappia
Valmistusohje
1. Ota melonista kuulia palloraudalla, ellei sinulla ole sellaista, voit hyvin kuutioida melonin. Paloittele omena, retiisit ja tomaatti pienemmiksi paloiksi. Sekoita meloni, omena, retiisit ja tomaatti.
2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, vatkaa mukaan sinappi ja öljy.
3. Huuhdo salaatinlehdet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Jaa melonisekoitus salaatin päälle ja kaada kastike päälle. Aseta päälle kaksi parmankinkkuviipaletta joka lautaselle, leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa