Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätrullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile pari rapeaa, friteerattua kevätrullaa alkupalaksi. Nämä maistuvat mainioilta, kun niitä dippaa ranskankermaan.

Neljälle

  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 2 limeä
  • 2 tl kalakastiketta
  • 8 kevätrullataikina-arkkia
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Hienonna katkaravut. Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista päälle limemehu ja lisää kalakastike. Lisää katkarapusilppu, sekoita, peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.

2. Anna pakastetun taikinan sulaa. Kostuta pyyhe, jonka voit laittaa kevätrullataikinalle joka kerta, kun olet irrottanut arkin, jottei taikina kuivu. Laita pieni määrä täytettä kevätrulla-arkille ja kääri rullalle. Kääri lyhyet sivut käärön sisälle, ennen kuin käärit sen loppuun, kiinnitä sauma tilkalla vettä.

3. Friteeraa muutama kevätrulla kerrallaan friteerauskeittimessä tai paksupohjaisessa kattilassa. Tarjoile ranskankerman kera.

Lisää aiheesta:

Kevätkääryleet broileritäytteelläKevätrullat lohitartarin keraUppomunatoastit papujen keraNieriää voitaikinakuoressa pinaatin keraKylmä savukassler peston keraRapeiksi paistetut kevätrullat mausteisella kuhalla
KevätkääryleetAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kiinalaiset kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätkääryleet broileritäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat lohitartarin kera