Kevätrullat

Tarjoile pari rapeaa, friteerattua kevätrullaa alkupalaksi. Nämä maistuvat mainioilta, kun niitä dippaa ranskankermaan.

Neljälle

  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 2 limeä
  • 2 tl kalakastiketta
  • 8 kevätrullataikina-arkkia
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Hienonna katkaravut. Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista päälle limemehu ja lisää kalakastike. Lisää katkarapusilppu, sekoita, peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.

2. Anna pakastetun taikinan sulaa. Kostuta pyyhe, jonka voit laittaa kevätrullataikinalle joka kerta, kun olet irrottanut arkin, jottei taikina kuivu. Laita pieni määrä täytettä kevätrulla-arkille ja kääri rullalle. Kääri lyhyet sivut käärön sisälle, ennen kuin käärit sen loppuun, kiinnitä sauma tilkalla vettä.

3. Friteeraa muutama kevätrulla kerrallaan friteerauskeittimessä tai paksupohjaisessa kattilassa. Tarjoile ranskankerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!