Kevätrullat lohitartarin kera
Tee aasialaisten kevätrullien seuraksi kotimainen lohitartar. Yhdessä näistä tulee hauska ja yllättävä alkuruoka.
Neljälle
- ½ keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g keräkaalia
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- 8 kevätrullataikina-arkkia
- 1 munanvalkuainen
- rapsiöljyä friteeraukseen
Lohitartar
- 50 g kylmäsavulohta
- 50 g graavilohta
- ½ dl majoneesia
- ½ dl karkeasti hienonnettua ruohosipulia
- 1 kuutioitu tomaatti
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vatkattua ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali ja selleri hienoksi. Raasta inkivääri. Kuumenna öljyä tilavassa paistinpannussa ja paista sipulia, valkosipulia, kaalia ja selleriä n. 5 minuuttia. Lisää inkivääri, sekoita ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa valkuainen kulhossa. Aseta yksi kevätrulla-arkki kerrallaan kulma itseäsi kohti, penslaa ulkoreunat valkuaisella. Laita arkin keskelle n. 1 rkl täytettä ja taita alin nurkka sen päälle. Taita sitten sivukulmat päälle ja kääri kokoon rullaksi. Peitä arkit kostealla liinalla työskennellessäsi, jotta ne eivät kuivu. Kuumenna öljy korkeareunaisessa kattilassa, säädä lämpötilaa, niin että öljy pysyy 160-asteisena. Laita muutama kevätrulla kerrallaan kattilaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, n. 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.
3. Suikaloi lohi. Sekoita lohi, majoneesi, puolet ruohosipulista sekä tomaattikuutiot. Muotoile lautasille neljä kekoa ja koristele ruohosipulilla. Tarjoile kaksi kevätrullaa per ruokailija. Lisää lautasille nokare vatkattua ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan