Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätrullat lohitartarin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee aasialaisten kevätrullien seuraksi kotimainen lohitartar. Yhdessä näistä tulee hauska ja yllättävä alkuruoka.

Neljälle

  • ½ keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g keräkaalia
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 8 kevätrullataikina-arkkia
  • 1 munanvalkuainen
  • rapsiöljyä friteeraukseen

Lohitartar

  • 50 g kylmäsavulohta
  • 50 g graavilohta
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl karkeasti hienonnettua ruohosipulia
  • 1 kuutioitu tomaatti
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vatkattua ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali ja selleri hienoksi. Raasta inkivääri. Kuumenna öljyä tilavassa paistinpannussa ja paista sipulia, valkosipulia, kaalia ja selleriä n. 5 minuuttia. Lisää inkivääri, sekoita ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa valkuainen kulhossa. Aseta yksi kevätrulla-arkki kerrallaan kulma itseäsi kohti, penslaa ulkoreunat valkuaisella. Laita arkin keskelle n. 1 rkl täytettä ja taita alin nurkka sen päälle. Taita sitten sivukulmat päälle ja kääri kokoon rullaksi. Peitä arkit kostealla liinalla työskennellessäsi, jotta ne eivät kuivu. Kuumenna öljy korkeareunaisessa kattilassa, säädä lämpötilaa, niin että öljy pysyy 160-asteisena. Laita muutama kevätrulla kerrallaan kattilaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, n. 3 minuuttia. Valuta talouspaperilla.

3. Suikaloi lohi. Sekoita lohi, majoneesi, puolet ruohosipulista sekä tomaattikuutiot. Muotoile lautasille neljä kekoa ja koristele ruohosipulilla. Tarjoile kaksi kevätrullaa per ruokailija. Lisää lautasille nokare vatkattua ranskankermaa.

Lisää aiheesta:

SienirullaHyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin keraTäytetyt punasipulit selleripohjallaLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläLohipyttipannuBulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsat
KevätkääryleetAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kiinalaiset kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätkääryleet broileritäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat lohitartarin kera