Kesäsoppa kirsikoilla

Tämä herkku tulee tarjoilla jääkylmänä.

Neljälle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 1 ½ l vettä
  • 1-2 dl kidesokeria
  • 1 pala kokonaista kanelia
  • ½ vaniljatanko
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet. Keitä ne hiljalleen pehmeiksi veden, sokerin, kanelin ja vaniljatangon (halkaistuna pituussuuntaan) kanssa.

2. Suurusta soppa perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet kattilaan ja lisää tanko takaisin. Jäähdytä soppa.

3. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa ja lisää tarjoillessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!