Kesäsoppa kirsikoilla
Tämä herkku tulee tarjoilla jääkylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l kypsiä kirsikoita
- 1 ½ l vettä
- 1-2 dl kidesokeria
- 1 pala kokonaista kanelia
- ½ vaniljatanko
- 1 ½ rkl perunajauhoja
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Poista kirsikoista kivet. Keitä ne hiljalleen pehmeiksi veden, sokerin, kanelin ja vaniljatangon (halkaistuna pituussuuntaan) kanssa.
2. Suurusta soppa perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet kattilaan ja lisää tanko takaisin. Jäähdytä soppa.
3. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa ja lisää tarjoillessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan