Kesäpavut kinkulla
Ihanaa ruokaa, joka sopii hyvin vuoden ympäri tarjoiltavaksi! Tämä on ihana tapa valmistaa kaikenlaisia vihanneksia. Kaikki herneet ja pavut ovat todella maukkaita näin tarjoiltuna.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400-500 g vihreitä papuja, tuoreita tai pakastettuja
- 200 g savukinkkua tai kuutioitua pekonia
- 1 dl kahvikermaa
- 1 dl juustoraastetta
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pavut lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Freesaa kinkku tai pekoni padassa.
3. Lisää valutetut pavut, kuumenna, lisää hieman kermaa ja sekoittele. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kääntele mukaan juusto ja ripottele päälle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti