Kesäniityn keitto

Keskikesällä, kun vihannekset ja juurekset ovat todella tuoreita, rapeita ja maukkaita, yksinkertaisesta kasviskeitostakin tulee mahtava herkku ja lisäksi ilo silmälle. Voit koristella sopan muillakin aineksilla kuin meidän ehdotuksillamme.

4 hengelle

  • 1 nippu persiljaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 100 g sokeriherneitä
  • 200 g pinaattia
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 retiisiä

Valmistusohje

1. Puhdista ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja sokeriherneet. Huuhtele pinaatinlehdet huolellisesti ja poista mahdolliset paksut lehtiruodit tarvittaessa. Huuhtele ja hienonna persilja.

2. Keitä porkkana- ja palsternakkasuikaleita vihannesliemessä viitisen minuuttia, niin että ne juuri ja juuri pehmenevät. Lisää sokeriherneet kiehumaan viimeisellä minuutilla. Viipaloi retiisit ohuelti.

3. Lisää kerma, maito ja persiljasilppu, kuumenna, mutta älä keitä. Lisää pinaatti vasta juuri ennen tarjoilua, anna lämmetä, sekoittele varoen. Koristele tarjolle tuotaessa retiisiviipaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!