Kesäniittysoppaa, parsaa ja vihreitä papuja

Tämä ruoka on kuin pohjoismainen kesä itse. Kaikki kesän ensiherkut koottuna samaan soppaan, ei kuitenkaan tavalliseksi kesäkeitoksi. Maut ovat mietoja ja hyväileviä ja tavallisesti lapset pitävät tästä keitosta, joka näyttääkin kesäiseltä niityltä.

Neljälle

  • 2 porkkanaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 4 vihreää parsaa
  • 1 dl pieniä herneitä
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • 100 g sokeriherneitä

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Pese porkkanat hyvin ja paloittele pienemmäksi. Puhdista ja poista vihreistä pavuista sekä sokeriherneistä kovat kannat. Siisti parsat. Leikkaa myös pavut ja parsat pienemmiksi paloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi. Lisää porkkanat, pavut ja parsat ja keitä 8 minuuttia.

3. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi, mutta niin että liemi pulpahtaa vain kerran. Mausta suolalla. Lisää keittoon sokeriherneet, kuumenna, älä keitä. Koristele timjamilla ja nosta tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.