Kesämarjahyytelö

Marjakauden ollessa parhaimmillaan syntyy kesän upeista mauista helppo hyytelöjälkiruoka.

Raaka-aineet

  • 6 liivatelehteä
  • 8 dl marjoja
  • 4 dl vettä
  • 4 dl sokeria

Valmistusohje

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Puhdista marjat. Jos käytät erilaisia marjoja, niin sekoita ne keskenään. Annostele marjat neljään sopivan kokoiseen astiaan, vaikka juomalaseihin.

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää lehdet sokeriliemeen.

Kaada sokeri liemi marjojen päälle, niin että marja juuri ja juuri peittyvät. Laita astiat jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Marjat nousevat nesteessä pintaan, joten niitä kannattaa painaa hyytelöön kunhan sokeri liemi alkaa jähmettyä.

Kumoa hyytelöt tarjolle. Kasta astiat hetkeksi kuumaan veteen, jotta hyytelö irtoaa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.