Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsaa provencelaisella täytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maistuvaa ruokaa välimerellisin mauin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdelle

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Täyte

  • 1 keltasipuli, pieninä lohkoina
  • 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • 150 g lampaanjauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1-2 rkl korppujauhoja
  • ½ dl persiljaa, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, poista siemenet. Suolaa ja laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin talouspaperilla 20 minuutiksi.

2. Pyyhi pois suola. Laita puolikkaat uunivuokaan.

3. Paista jauheliha öljyssä ja murusta. Sekoita muut ainekset jauhelihaan paitsi korppujauhot ja juusto, keitä hiljalleen 15 minuuttia.

4. Täytä kesäkurpitsat, ripottele päälle juustoa ja korppujauhoja ja gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sienitäytteinen kesäkurpitsaLammasmurekkeella täytetyt paprikatJauhelihalla ja pekonilla täytettyä kesäkurpitsaaPaprikaa ja kananmaksaaJauhelihalla täytetyt kesäkurpitsatVihannespannu kesäkurpitsalla
Täytetty kesäkurpitsaKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fleur de courgette

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    "Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa