Kesäkurpitsaa provencelaisella täytteellä
Maistuvaa ruokaa välimerellisin mauin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Täyte
- 1 keltasipuli, pieninä lohkoina
- 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
- 150 g lampaanjauhelihaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 maustemitta timjamia
- 1 tl rosmariinia
- 1-2 rkl korppujauhoja
- ½ dl persiljaa, hienonnettuna
- juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, poista siemenet. Suolaa ja laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin talouspaperilla 20 minuutiksi.
2. Pyyhi pois suola. Laita puolikkaat uunivuokaan.
3. Paista jauheliha öljyssä ja murusta. Sekoita muut ainekset jauhelihaan paitsi korppujauhot ja juusto, keitä hiljalleen 15 minuuttia.
4. Täytä kesäkurpitsat, ripottele päälle juustoa ja korppujauhoja ja gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti