Kesäkurpitsaa provencelaisella täytteellä
Maistuvaa ruokaa välimerellisin mauin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Täyte
- 1 keltasipuli, pieninä lohkoina
- 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
- 150 g lampaanjauhelihaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 maustemitta timjamia
- 1 tl rosmariinia
- 1-2 rkl korppujauhoja
- ½ dl persiljaa, hienonnettuna
- juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, poista siemenet. Suolaa ja laita puolikkaat leikkauspinta alaspäin talouspaperilla 20 minuutiksi.
2. Pyyhi pois suola. Laita puolikkaat uunivuokaan.
3. Paista jauheliha öljyssä ja murusta. Sekoita muut ainekset jauhelihaan paitsi korppujauhot ja juusto, keitä hiljalleen 15 minuuttia.
4. Täytä kesäkurpitsat, ripottele päälle juustoa ja korppujauhoja ja gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti