Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsa-pekonipaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 150 g pekonia
  • 1 paprika
  • 4 uutta sipulia
  • 4 tomaattia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sinihomejuustoa kuorruttamiseen

Valmistusohje

Leikkaa ensin kurpitsa parin sentin kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Suola alkaa imeä itseensä nestettä ja maustaa samalla kuutioita. Kuutioi tai suikaloi sitten pekoni ja käristä sitä erillisellä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää tsukkinit ja hetken kuluttua loput, paloitellut kasvikset. Mausta seos viipaloidulla valkosipulilla, timjamin lehdillä ja mustapippurilla. Lusikoi paistosta sitten annosvuokiin tai jätä pannuun ja ripottele pinnalle reilusti raastettua sinihomejuustoa. Varmista, että astia kestää riittävästi lämpöä ja aseta se kuortumaan grillikuvun alle, lämmön ollessa täydellä teholla. Syö sellaisenaan, leivän tai pastan kanssa.

Lisää aiheesta:

Gratinoituja vihanneksia juuston keraSienitäytteinen kesäkurpitsaLampaankyljykset yrttivoin kanssaKesäkurpitsaa provencelaisella täytteelläPaahdetut kasviksetVihannespannu kesäkurpitsalla
KesäkurpitsaLiharuokaKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsa
  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 30.08.202415:38
    Kasvispiirakka

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 11.08.202313:51
    Kasvispihvit

    Kesäkurpitsa-fetapihvit: Helppo ja edullinen ruoka kesäkurpitsasta!

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan