Kesäkurpitsa-pekonipaistos

Raaka-aineet

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 150 g pekonia
  • 1 paprika
  • 4 uutta sipulia
  • 4 tomaattia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sinihomejuustoa kuorruttamiseen

Valmistusohje

Leikkaa ensin kurpitsa parin sentin kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Suola alkaa imeä itseensä nestettä ja maustaa samalla kuutioita. Kuutioi tai suikaloi sitten pekoni ja käristä sitä erillisellä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää tsukkinit ja hetken kuluttua loput, paloitellut kasvikset. Mausta seos viipaloidulla valkosipulilla, timjamin lehdillä ja mustapippurilla. Lusikoi paistosta sitten annosvuokiin tai jätä pannuun ja ripottele pinnalle reilusti raastettua sinihomejuustoa. Varmista, että astia kestää riittävästi lämpöä ja aseta se kuortumaan grillikuvun alle, lämmön ollessa täydellä teholla. Syö sellaisenaan, leivän tai pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!