Kesäinen janssoninkiusaus
Joskus kuulee sanottavan, ettei janssoninkiusaus onnistu uusista perunoista. Ei pidä paikkaansa! Kyllä onnistuu - ja aikaakin kuluu vähemmän. Jos valmistat kuvan kaltaisia annoskiusauksia, saat valmista syötävää jopa 20 minuutissa. Tarjoa alku- tai pääruokana tai ota piknikille mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 20 pientä uutta perunaa
- 1 sipuli
- 20 anjovisfileetä
- pippuria
- 4 dl kuohukermaa
- korppujauhoja
- voita
Valmistusohje
1. Leikkaa perunat kuorineen reiluiksi suikaleiksi tai paloiksi. Pane voideltuihin annosvuokiin kerroksittain perunoita, hienoksi suikaloitua sipulia, jauhettua mustapippuria ja 3-4 anjovisfileetä.
2. Kaada päälle kuohukermaa niin, että perunat peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele voinokareella.
3. Paista annosvuokia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Tarjoa oluen ja näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka