Joskus kuulee sanottavan, ettei janssoninkiusaus onnistu uusista perunoista. Ei pidä paikkaansa! Kyllä onnistuu - ja aikaakin kuluu vähemmän. Jos valmistat kuvan kaltaisia annoskiusauksia, saat valmista syötävää jopa 20 minuutissa. Tarjoa alku- tai pääruokana tai ota piknikille mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 20 pientä uutta perunaa
- 1 sipuli
- 20 anjovisfileetä
- pippuria
- 4 dl kuohukermaa
- korppujauhoja
- voita
Valmistusohje
1. Leikkaa perunat kuorineen reiluiksi suikaleiksi tai paloiksi. Pane voideltuihin annosvuokiin kerroksittain perunoita, hienoksi suikaloitua sipulia, jauhettua mustapippuria ja 3-4 anjovisfileetä.
2. Kaada päälle kuohukermaa niin, että perunat peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele voinokareella.
3. Paista annosvuokia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Tarjoa oluen ja näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.