Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mätitahnasilakoista tulee mukava silakkalaatikko. Se voidaan tarjoilla kuumana suoraan uunista, tai valmistaa etukäteen jäähdyttää ja tarjoilla kylmänä.

Ainekset

  • Neljälle
  • 600 g silakkafileitä
  • 3 rkl mätitahnaa (ei savustettua)
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 1 munankeltuainen
  • valkopippuria myllystä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl mätitahnaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Sekoita mätitahna, ruohosipuli, tilli, sipuli, munankeltuainen ja pippuri. Levitä seos silakoille ja kääri ne rullalle.

2. Voitele uuninkestävä vati puolella voista ja asettele silakkarullat tiiviisti vadille saumat alaspäin.

3. Sekoita kerma, mätitahna ja suola, kaada kääryleiden päälle. Ripottele päälle korppujauhot ja asettele päälle voinokareita. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Muikunmätigraavatut silakat maustetulla juustollaSinappisilliPaistetut etikkasilakatPaistettuja silakoita persiljavoillaEmännän maukkaat mätitahnasilakatMannersilakat
SilakkalaatikkoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mätitahnasilakat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Nils Emilin silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moderni silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta