Mainos
Mainos

Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta

Mätitahnasilakoista tulee mukava silakkalaatikko. Se voidaan tarjoilla kuumana suoraan uunista, tai valmistaa etukäteen jäähdyttää ja tarjoilla kylmänä.

Neljälle

600 g silakkafileitä

3 rkl mätitahnaa (ei savustettua)

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 rkl hienonnettua tilliä

2 rkl hienonnettua keltasipulia

1 munankeltuainen

valkopippuria myllystä

2 ½ dl kuohukermaa

½ dl mätitahnaa

2 maustemittaa suolaa

2 rkl voita

1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Sekoita mätitahna, ruohosipuli, tilli, sipuli, munankeltuainen ja pippuri. Levitä seos silakoille ja kääri ne rullalle.

2. Voitele uuninkestävä vati puolella voista ja asettele silakkarullat tiiviisti vadille saumat alaspäin.

3. Sekoita kerma, mätitahna ja suola, kaada kääryleiden päälle. Ripottele päälle korppujauhot ja asettele päälle voinokareita. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.