Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta
Mätitahnasilakoista tulee mukava silakkalaatikko. Se voidaan tarjoilla kuumana suoraan uunista, tai valmistaa etukäteen jäähdyttää ja tarjoilla kylmänä.
Ainekset
- Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 3 rkl mätitahnaa (ei savustettua)
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua keltasipulia
- 1 munankeltuainen
- valkopippuria myllystä
- 2 ½ dl kuohukermaa
- ½ dl mätitahnaa
- 2 maustemittaa suolaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Sekoita mätitahna, ruohosipuli, tilli, sipuli, munankeltuainen ja pippuri. Levitä seos silakoille ja kääri ne rullalle.
2. Voitele uuninkestävä vati puolella voista ja asettele silakkarullat tiiviisti vadille saumat alaspäin.
3. Sekoita kerma, mätitahna ja suola, kaada kääryleiden päälle. Ripottele päälle korppujauhot ja asettele päälle voinokareita. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka