Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta
Mätitahnasilakoista tulee mukava silakkalaatikko. Se voidaan tarjoilla kuumana suoraan uunista, tai valmistaa etukäteen jäähdyttää ja tarjoilla kylmänä.
Ainekset
- Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 3 rkl mätitahnaa (ei savustettua)
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua keltasipulia
- 1 munankeltuainen
- valkopippuria myllystä
- 2 ½ dl kuohukermaa
- ½ dl mätitahnaa
- 2 maustemittaa suolaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Sekoita mätitahna, ruohosipuli, tilli, sipuli, munankeltuainen ja pippuri. Levitä seos silakoille ja kääri ne rullalle.
2. Voitele uuninkestävä vati puolella voista ja asettele silakkarullat tiiviisti vadille saumat alaspäin.
3. Sekoita kerma, mätitahna ja suola, kaada kääryleiden päälle. Ripottele päälle korppujauhot ja asettele päälle voinokareita. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan