Kermakastike
Mitä lihapullat tai vasikanpaisti olisivat ilman rakastettua kermakastiketta? Hyvän kermakastikkeen salaisuus on soijan ja mustaherukkahyytelön tasapaino. Tarjoile kastike lämpimänä lihan ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.
1 l kastiketta
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 9 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- kiinalaista soijaa
- lihalientä
- etikkaa maun mukaan
- mustaherukkahyytelöä maun mukaan
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää maito hitaasti, samalla vatkaten. Lisää lihaliemi sekä hieman etikkaa. Lisää nokare mustaherukkahyytelöä, jotta kastike saa happaman ja makean tasapainoon. Lisää soijaa värin vuoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan