Kermakastike

Mitä lihapullat tai vasikanpaisti olisivat ilman rakastettua kermakastiketta? Hyvän kermakastikkeen salaisuus on soijan ja mustaherukkahyytelön tasapaino. Tarjoile kastike lämpimänä lihan ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

1 l kastiketta

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 9 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • kiinalaista soijaa
  • lihalientä
  • etikkaa maun mukaan
  • mustaherukkahyytelöä maun mukaan
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää maito hitaasti, samalla vatkaten. Lisää lihaliemi sekä hieman etikkaa. Lisää nokare mustaherukkahyytelöä, jotta kastike saa happaman ja makean tasapainoon. Lisää soijaa värin vuoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat