Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kermainen riistapannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 500 g hirven sisäpaistia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkana
  • 2 rkl voita
  • 250 g tuoreita sieniä
  • 3 dl riistafondia
  • 1 ½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl pakkasenpuremia pihlajanmarjoja

Koristeeksi

  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja porkkanat. Silppua sipuli karkeasti ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Leikkaa hirvenliha suikaleiksi. Leikkaa sienet tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota sipulia ja porkkanoita voissa pannulla ja siirrä pataan. Ruskista lihasuikaleet voissa pannulla pienissä erissä ja siirrä nekin pataan. Kaada päälle vettä ja fondia. Keitä kannen alla 15 minuuttia.

2. Kiehauta pihlajanmarjat vesitilkassa. Paseeraa ne siivilän läpi. Sekoita pihlajanmarjasose kastikkeeseen.

3. Lisää pataan sienet ja ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Sirottele päälle silputtua persiljaa ennen tarjoilua.

Onko sinulla hirvenlihaa pakastimessa tai tyrkyttääkö tuttavasi sellaista? Laitapa siitä ihanan kermainen riistapannu, jonka kastike saa makua pihlajanmarjoista. Pata voidaan toki tehdä myös naudan- tai vasikanlihasta. Tähän yhteyteen sopivat niin keitetty riisi, pasta kuin perunatkin.

Lisää aiheesta:

Sieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin keraPihlajanmarjanmakuinen riistapataJänis kermakastikkeessaKellarimestarin riisipataRiistapata kantarellien keraOluenpanijan villi pata
RiistapataKananmunatonGluteenitonRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu