Kermainen riistapannu

Onko sinulla hirvenlihaa pakastimessa tai tyrkyttääkö tuttavasi sellaista? Laitapa siitä ihanan kermainen riistapannu, jonka kastike saa makua pihlajanmarjoista. Pata voidaan toki tehdä myös naudan- tai vasikanlihasta. Tähän yhteyteen sopivat niin keitetty riisi, pasta kuin perunatkin.

Neljälle

  • 500 g hirven sisäpaistia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkana
  • 2 rkl voita
  • 250 g tuoreita sieniä
  • 3 dl riistafondia
  • 1 ½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl pakkasenpuremia pihlajanmarjoja

Koristeeksi

  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja porkkanat. Silppua sipuli karkeasti ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Leikkaa hirvenliha suikaleiksi. Leikkaa sienet tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota sipulia ja porkkanoita voissa pannulla ja siirrä pataan. Ruskista lihasuikaleet voissa pannulla pienissä erissä ja siirrä nekin pataan. Kaada päälle vettä ja fondia. Keitä kannen alla 15 minuuttia.

2. Kiehauta pihlajanmarjat vesitilkassa. Paseeraa ne siivilän läpi. Sekoita pihlajanmarjasose kastikkeeseen.

3. Lisää pataan sienet ja ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Sirottele päälle silputtua persiljaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.