Kermainen lohikeitto
Makuja-kokki Veera Rusasen lohikeitto on ihanan kermainen ja täyteläinen. Tämä keitto sopii alku- ja pääruoaksi. Nauti sellaisenaan tai paahdetun ruisleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 5 perunaa
- 1 sipuli
- 5-10 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl voita
- 1 l kalalientä
- 500 g lohta
- 2 dl kermaa
- tilliä
Valmistusohje
Kuori perunat ja kuutioi tai lohko ne. Kuori ja pilko sipuli.
Laita perunat, sipuli, valkopippurit ja mausteet kattilaan. Kuullota niitä muutama minuutti voissa. Kaada kattilaan kuuma kalaliemi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Irrota lohifileestä nahka ja paloittele lohi kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon ja keitä kunnes kala on kypsää.
Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Ota kattila liedeltä ja ripottele keiton päälle reilusti silputtua tilliä.
Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia