Kermainen lohikeitto

Makuja-kokki Veera Rusasen lohikeitto on ihanan kermainen ja täyteläinen. Tämä keitto sopii alku- ja pääruoaksi. Nauti sellaisenaan tai paahdetun ruisleivän kanssa.

Ainekset

  • 5 perunaa
  • 1 sipuli
  • 5-10 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl voita
  • 1 l kalalientä
  • 500 g lohta
  • 2 dl kermaa
  • tilliä

Valmistusohje

Kuori perunat ja kuutioi tai lohko ne. Kuori ja pilko sipuli.

Laita perunat, sipuli, valkopippurit ja mausteet kattilaan. Kuullota niitä muutama minuutti voissa. Kaada kattilaan kuuma kalaliemi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Irrota lohifileestä nahka ja paloittele lohi kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon ja keitä kunnes kala on kypsää.

Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Ota kattila liedeltä ja ripottele keiton päälle reilusti silputtua tilliä.

Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.