Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS6_Kittila_Lohi-perunalaatikko
MTV Oy / Ida Kentala

Lohi-perunalaatikko on täydellinen arkiruoka! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten kermainen laatikko valmistetaan.

Ainekset

  • 10 jauhoista perunaa
  • 500 g ruodotonta lohta
  • 2 sipulia
  • noin 6 dl kermaa
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta tilliä

Valmistusohje

(6 annosta)

1. Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit.

2. Poista nahka lohifileestä ja kuutioi.

3. Voitele uunivuoka ja lado perunat, sipulit ja lohet kerroksittain vuokaan. Päällimmäiseksi perunaa.

4. Kaada kermat erilliseen kulhoon ja mausta silputulla tillillä, suolalla ja pippurilla. Kaada kerma tasaisesti vuokaan, niin että perunat peittyvät.

5. Nosta uuniin 200 asteeseen, ja kun pinta on saanut hieman väriä, laske lämpötila 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.