Kermainen aioli

Aioli sopii moniin kala- ja äyriäisruokiin. Voit vaihdella sen makua sitruunalla, chilillä, yrteillä.

Neljälle

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 munankeltuaista
  • 1 tl vettä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl ranskankermaa
  • suolaa
  • ½ maustemitta kajennepippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää.

2. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!