Kermainen aioli

Aioli sopii moniin kala- ja äyriäisruokiin. Voit vaihdella sen makua sitruunalla, chilillä, yrteillä.

Neljälle

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 munankeltuaista
  • 1 tl vettä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl ranskankermaa
  • suolaa
  • ½ maustemitta kajennepippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää.

2. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja