Kermainen aioli
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671086/landscape16_9/515/290/cbeb47bc5f64477297c68e9d5e7ec49e/Tb/897084-1450.jpg)
Aioli sopii moniin kala- ja äyriäisruokiin. Voit vaihdella sen makua sitruunalla, chilillä, yrteillä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 munankeltuaista
- 1 tl vettä
- 4 dl rypsiöljyä
- 1 dl ranskankermaa
- suolaa
- ½ maustemitta kajennepippuria
Valmistusohje
1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää.
2. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka