Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keltaisia ja punaisia porkkanoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 400 g kevätporkkanoita, eri värisiä
  • vettä ja suolaa
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 1 rkl voita
  • ½ nippu tilliä
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta porkkanat puhtaiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, lisää appelsiinimehu ja keitä porkkanat pehmeiksi.

2. Valuta porkkanat ja laita niille voinokareita, jotka saavat sulaa. Hienonna tilli karkeasti.

3. Ripottele porkkanoille tilliä ja hiutalesuolaa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

VichyporkkanatRakuunaporkkanatMaustekeitetyt juureksetTomaattihillokeUusia perunoita ja herneitä tillikastikkeessaSäilykekeltajuuret
KasvislisukeKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoat

Vihannestiskeille ilmestyy yhä useampia, hauskoja porkkanalajikkeita. Oranssien lisäksi löytyy ainakin punaisia, keltaisia ja valkoisia porkkanoita. Sekoita mielellään eri värejä tähän ihanaan lisukeruokalajiin.

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit