Keltaisia ja punaisia porkkanoita
Vihannestiskeille ilmestyy yhä useampia, hauskoja porkkanalajikkeita. Oranssien lisäksi löytyy ainakin punaisia, keltaisia ja valkoisia porkkanoita. Sekoita mielellään eri värejä tähän ihanaan lisukeruokalajiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g kevätporkkanoita, eri värisiä
- vettä ja suolaa
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- 1 rkl voita
- ½ nippu tilliä
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta porkkanat puhtaiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, lisää appelsiinimehu ja keitä porkkanat pehmeiksi.
2. Valuta porkkanat ja laita niille voinokareita, jotka saavat sulaa. Hienonna tilli karkeasti.
3. Ripottele porkkanoille tilliä ja hiutalesuolaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria