Nieriää ja risottoa ravintola Smörin tapaan
Keltainen pääruoka turkulaisravintola Smörin tapaan Kokeile myös vihreää alkuruokaa ja mustaa jälkiruokaa!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Nieriä
- 2 nieriäfileetä
- suolaa
- musta pippuria
Sahramiliemi
- 6 dl kalalientä
- 1 ps sahramia
- 1 tl sokeria
- 2 rakuunan oksaa
- 2 tl vaaleaa balsamietikkaa
- suolaa
Porkkanapyree
- 6 kpl keltaisia porkkanoita
- 1 sipuli
- 75 g voita
- suolaa
Porkkanatanko
- 5 kpl keltaisia porkkanoita
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- suolaa
- nokare voita
Sitruunaruohokastike
- 1 tl currya
- 25 g voita
- 2 dl kermaa
- 3 dl kanalientä
- 1 tl sokeria
- 4 kpl sitruunaruohoa
- pieni pala inkivääriä
- 3 limetin lehteä
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
Tomaattirisotto
- 3 dl risottoriisiä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 6 keltaista tomaattia
- 7 dl kanalientä
- 4 rakuunan oksaa
- 50 g voita
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- suolaa
- musta pippuria
- puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje
Nieriä: Suolaa ja pippuroi nieriät noin tunti ennen kypsennystä.
Liemi: Kiehauta ja anna maustua 15 minuuttia kelmulla peitettynä. Kuumenna höyryäväksi ja nosta pois liedeltä.
Laita nieriäfileet liemeen ja anna kypsyä 5 minuuttia. Nosta paperin päälle ennen esille laittamista.
Pyree: Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää porkkanat ja keitä kypsäksi vedessä. Siivilöi ja soseuta sipuli, porkkanat ja voi hienoksi tehosekoittimella. Mausta suolalla.
Tanko: Kuori porkkanat ja leikkaa 3 cm:n paloiksi. Leikkaa omenaporalla tankoja. Säästä ylijäävä osa ja mehusta mehulingolla. Siivilöi ja mausta sokerilla, etikalla, suolalla sekä voilla. Keitä porkkanatangot mehussa kypsiksi.
Kastike: Kuullota currya ja hienonnettua sitruunaruohoa voissa pari minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä hiljalleen kunnes sakenee. Mausta suolalla ja siivilöi.
Risotto: Tee ristiviilto tomaattien kuoreen ja kasta ne kiehuvaan veteen 5 sekunniksi. Laita välittömästi jääveteen. Kuori ja poista tomaattien kanta sekä siemenet. Kuutioi.
Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä, lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää puolet kanaliemestä ja hauduta hiljalleen kunnes neste on hävinnyt. Lisää loppu kanaliemi ja hauduta sopivan kypsäksi (al dente). Lisää voi, oliiviöljy ja parmesaaniraaste. Sekoita voimakkaasti nuolijalla kunnes on sakeaa. Lisää tomaattikuutiot ja mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka