Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nieriää ja risottoa ravintola Smörin tapaan

Julkaistu 16.10.2013 09:38

Keltainen pääruoka turkulaisravintola Smörin tapaan Kokeile myös vihreää alkuruokaa ja mustaa jälkiruokaa!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Nieriä

  • 2 nieriäfileetä
  • suolaa
  • musta pippuria

Sahramiliemi

  • 6 dl kalalientä
  • 1 ps sahramia
  • 1 tl sokeria
  • 2 rakuunan oksaa
  • 2 tl vaaleaa balsamietikkaa
  • suolaa

Porkkanapyree

  • 6 kpl keltaisia porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 75 g voita
  • suolaa

Porkkanatanko

  • 5 kpl keltaisia porkkanoita
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • nokare voita

Sitruunaruohokastike

  • 1 tl currya
  • 25 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl kanalientä
  • 1 tl sokeria
  • 4 kpl sitruunaruohoa
  • pieni pala inkivääriä
  • 3 limetin lehteä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa

Tomaattirisotto

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 6 keltaista tomaattia
  • 7 dl kanalientä
  • 4 rakuunan oksaa
  • 50 g voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • musta pippuria
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Nieriä: Suolaa ja pippuroi nieriät noin tunti ennen kypsennystä.

Liemi: Kiehauta ja anna maustua 15 minuuttia kelmulla peitettynä. Kuumenna höyryäväksi ja nosta pois liedeltä.

Laita nieriäfileet liemeen ja anna kypsyä 5 minuuttia. Nosta paperin päälle ennen esille laittamista.

Pyree: Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää porkkanat ja keitä kypsäksi vedessä. Siivilöi ja soseuta sipuli, porkkanat ja voi hienoksi tehosekoittimella. Mausta suolalla.

Tanko: Kuori porkkanat ja leikkaa 3 cm:n paloiksi. Leikkaa omenaporalla tankoja. Säästä ylijäävä osa ja mehusta mehulingolla. Siivilöi ja mausta sokerilla, etikalla, suolalla sekä voilla. Keitä porkkanatangot mehussa kypsiksi.

Kastike: Kuullota currya ja hienonnettua sitruunaruohoa voissa pari minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä hiljalleen kunnes sakenee. Mausta suolalla ja siivilöi.

Risotto: Tee ristiviilto tomaattien kuoreen ja kasta ne kiehuvaan veteen 5 sekunniksi. Laita välittömästi jääveteen. Kuori ja poista tomaattien kanta sekä siemenet. Kuutioi.

Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä, lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää puolet kanaliemestä ja hauduta hiljalleen kunnes neste on hävinnyt. Lisää loppu kanaliemi ja hauduta sopivan kypsäksi (al dente). Lisää voi, oliiviöljy ja parmesaaniraaste. Sekoita voimakkaasti nuolijalla kunnes on sakeaa. Lisää tomaattikuutiot ja mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.

Lisää aiheesta:

Katso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKarjalanpaistin salaisuus on huolellinen haudutus – näin valmistat herkullisen perinneruoanKokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Keitetty kana currykastikkeessaPiparjuurilihaa juuresten kanssaPossu-fenkolimakkaraa ja janssonin perunasalaattia
KalafileeRisottoKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière