Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keltainen kalakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kauniinvärinen ja maukas kalakeitto on muutenkin jo ruokaisaa, mutta kun tarjoat sopan kanssa vielä rapeita katkarapuleipiä, ruokailijoiden masut ovat pullollaan.

Neljälle

  • 200 g kiinteälihaista, valkoista kalafileetä
  • 200 g katkarapuja kuorineen
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • 1 fenkolikerä
  • 1 porkkana
  • 1 l kalalientä
  • 1 rkl voita
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1/4 g sahramia (½ pakettia)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tilliä

Rapeat katkarapuleivät

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • katkarapujuustoa tuubissa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Puhdista ja kuutioi fenkoli. Kuori perunat ja porkkana ja kuutioi nekin. Laita pienityt ainekset kattilaan. Kaada päälle kalaliemi ja lisää tomaattipyree ja sahrami. Kiehauta ja keittele hiljaa 20 minuuttia.

2. Kuori katkaravut. Anna kalan sulaa puolittain ja leikkaa se kuutioiksi. Lisää kalakuutiot keitokseen ja kypsytä ne. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua ja lisää katkaravut soppaan.

3. Rapeat katkarapuleivät: Levitä neljälle leipäviipaleelle katkarapujuustoa. Paina niiden päälle loput viipaleet kanneksi. Paista leipiä varovasti voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperilla. Halkaise ne vinottain kolmioiksi ja tarjoile keiton kera.

Lisää aiheesta:

Marmite-kalakeittoKala-äyriäispastaKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraLohi-sahramikeittoSahramikalakeittoa ja rapeita juustoleipiä
KalakeittoKatkarapukeittoKeitotYstävänpäiväPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella