Keltainen kalakeitto
Kauniinvärinen ja maukas kalakeitto on muutenkin jo ruokaisaa, mutta kun tarjoat sopan kanssa vielä rapeita katkarapuleipiä, ruokailijoiden masut ovat pullollaan.
Neljälle
- 200 g kiinteälihaista, valkoista kalafileetä
- 200 g katkarapuja kuorineen
- 1 sipuli
- 2 perunaa
- 1 fenkolikerä
- 1 porkkana
- 1 l kalalientä
- 1 rkl voita
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1/4 g sahramia (½ pakettia)
- 1 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- tilliä
Rapeat katkarapuleivät
- 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- katkarapujuustoa tuubissa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Puhdista ja kuutioi fenkoli. Kuori perunat ja porkkana ja kuutioi nekin. Laita pienityt ainekset kattilaan. Kaada päälle kalaliemi ja lisää tomaattipyree ja sahrami. Kiehauta ja keittele hiljaa 20 minuuttia.
2. Kuori katkaravut. Anna kalan sulaa puolittain ja leikkaa se kuutioiksi. Lisää kalakuutiot keitokseen ja kypsytä ne. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua ja lisää katkaravut soppaan.
3. Rapeat katkarapuleivät: Levitä neljälle leipäviipaleelle katkarapujuustoa. Paina niiden päälle loput viipaleet kanneksi. Paista leipiä varovasti voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperilla. Halkaise ne vinottain kolmioiksi ja tarjoile keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti