Kellarisämpylät
Sämpylöiden ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä, voit leikata ne vähän epämuotoisiksi paloiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
25 sämpylää
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ rkl suolaa
- 4 dl ruissihtijauhoa
- n. 9 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan, pyöritä niistä pitkiä säikeitä ja leikkaa ne vuorostaan viiteen osaan. Paina toinen leikkauspinta ruissihtijauhoon ja aseta sämpylät leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan