Kellarisämpylät
Sämpylöiden ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä, voit leikata ne vähän epämuotoisiksi paloiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
25 sämpylää
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ rkl suolaa
- 4 dl ruissihtijauhoa
- n. 9 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan, pyöritä niistä pitkiä säikeitä ja leikkaa ne vuorostaan viiteen osaan. Paina toinen leikkauspinta ruissihtijauhoon ja aseta sämpylät leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka