Kellarisämpylät

Sämpylöiden ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä, voit leikata ne vähän epämuotoisiksi paloiksi.

25 sämpylää

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ rkl suolaa
  • 4 dl ruissihtijauhoa
  • n. 9 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan, pyöritä niistä pitkiä säikeitä ja leikkaa ne vuorostaan viiteen osaan. Paina toinen leikkauspinta ruissihtijauhoon ja aseta sämpylät leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!