Keitetyt viikunat

Viikunat konjakissa on klassinen herkku. Valmistat tämän herkullisen jälkiruoan helposti myös itse.

Neljälle

  • 8 tuoretta viikunaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 2 dl armanjakkia

Tarjoiluun

  • kevyesti vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko. Laita viikunat, vaniljatanko ja sokeri kattilaan. Kaada päälle armanjakki ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 20 minuuttia.

2. Nosta viikunat kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Keitä lientä kokoon.

3. Leikkaa jokaiseen viikunaan ristiviillot, niin että ne avautuvat kukan tapaan. Aseta viikunat tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle lientä. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja