Keitetyt viikunat
Viikunat konjakissa on klassinen herkku. Valmistat tämän herkullisen jälkiruoan helposti myös itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 tuoretta viikunaa
- 1 vaniljatanko
- 1 dl muskovadosokeria
- 2 dl armanjakkia
Tarjoiluun
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko. Laita viikunat, vaniljatanko ja sokeri kattilaan. Kaada päälle armanjakki ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 20 minuuttia.
2. Nosta viikunat kattilasta ja anna niiden jäähtyä. Keitä lientä kokoon.
3. Leikkaa jokaiseen viikunaan ristiviillot, niin että ne avautuvat kukan tapaan. Aseta viikunat tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle lientä. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa