Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt ravut juustolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jokasyksyinen klassikko. Rapumaljan tulee olla tarpeeksi syvä, sillä sinne kertyy tarjolla olon aikana jonkin verran lientä. Seuraavassa oikean rapukokin resepti.

4 annosta

  • 1½ kg (25 kpl) rapuja
  • 3 l vettä
  • noin. 1 dl karkeaa merisuolaa
  • 3 sokeripalaa
  • ½ l niputettuja tillikruunuja
  • ½ l tillikruunuja

Tarjoiluun

  • näkkileipää, paahtoleipää
  • pitkään kypsytettyä juustoa, maustejuustoa, olutta, snapseja

Valmistusohje

1. Huuhtele elävät ravut huolellisesti. Pane ne keittokattilaan. Kaada kylmää vettä niin, että ravut peittyvät. Kaada saman tien vesi toiseen astiaan, ja mittaa sen määrä - tarvitset tuon määrän rapujen keittämiseen.

2. Laske tilavaan kattilaan kolme neljäsosaan vettä. Kuumenna vesi reilusti kiehuvaksi. Laske veteen noin kuusi rapua kerrallaan. Anna niiden olla kiehuvassa vedessä noin minuutin. Toista tätä kunnes kaikki ravut on kiehautettu.

3. Keittoliemi: Keitä aiemmin mittaamasi vesimäärä suolan, sokerin ja tillikruunujen kanssa. Keitä 15 minuutin ajan. Lisää ravut ja keitä 6-7 minuutin ajan.

4. Aseta uudet tillikruunut uuden astian pohjalle. Poimi ravut kattilasta reikäkauhalla, asettele tillikruunujen päälle ja siivilöi päälle liemi. Viilennä mahdollisimman nopeasti. Varmista, että keittoliemi peittää ravut ja anna vetäytyä vuorokauden ajan.

Lisää aiheesta:

Rapujen keittäminenRapujen keitinliemiFish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoitaKeitetyt taskuravutKeitetyt ravutKeitetyt meriravut
RapuherkutAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut
  • 09.06.201414:52
    Päivän resepti

    Mango-rapusalaatti

  • 21.10.201307:42
    Makuja

    Merirapuja ja chorizomakkaraa

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Rapucocktail

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt ravut juustolla