Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyjä sinisimpukoita, currya ja sinihomejuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Loihdi sinisimpukoista yleellinen ja herkullinen annos Antti vahteran reseptillä. Curry ja sinihomejuusto toimivat loistavasti sinisimpukoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 l hyvää kanalientä
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 porkkana kuutioina
  • pala selleriä kuutioina
  • 2 salottisipulia silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjamin oksa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl currya
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Pese juoksevan kylmän veden alla simpukan panssarit. Poista ns. parta simpukoista. Kuullota laakeassa kattilassa oliiviöljyssä juurekset, salottisipulit sekä valkosipuli.

Lisää kanaliemi, valkoviini, curry, laakerinlehti sekä timjamin oksa ja kiehauta. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla välillä kauhalla käännellen kunnes panssarit avautuvat.

Siivilöi simpukat liemestä. Lisää liemeen juusto, kerma, persilja ja anna kiehahtaa. Mausta pippureilla ja tarkista suola.

Nostele simpukoita keittolautasille ja kaada lientä päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiSinisimpukoita valkoviinissäTillimarinoidut, halstratut silakatKikhernecurry riisin ja jogurtin keraMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
SinisimpukatAlkuruoatKananmunatonAntti VahteraHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan