Keitettyjä sinisimpukoita, currya ja sinihomejuustoa
Loihdi sinisimpukoista yleellinen ja herkullinen annos Antti vahteran reseptillä. Curry ja sinihomejuusto toimivat loistavasti sinisimpukoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 kg tuoreita sinisimpukoita
- 1 l hyvää kanalientä
- 5 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 porkkana kuutioina
- pala selleriä kuutioina
- 2 salottisipulia silputtuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 laakerinlehti
- 1 timjamin oksa
- 3 dl kermaa
- 2 rkl currya
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 dl persiljaa silputtuna
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- ripaus cayennepippuria
Valmistusohje
Pese juoksevan kylmän veden alla simpukan panssarit. Poista ns. parta simpukoista. Kuullota laakeassa kattilassa oliiviöljyssä juurekset, salottisipulit sekä valkosipuli.
Lisää kanaliemi, valkoviini, curry, laakerinlehti sekä timjamin oksa ja kiehauta. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla välillä kauhalla käännellen kunnes panssarit avautuvat.
Siivilöi simpukat liemestä. Lisää liemeen juusto, kerma, persilja ja anna kiehahtaa. Mausta pippureilla ja tarkista suola.
Nostele simpukoita keittolautasille ja kaada lientä päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan