Keitettyä turskaa yrttikastikkeella
Julkaistu
Tarkista, missä turska on pyydystetty. Vältä Itämerta ja Ruotsin länsirannikkoa. Barentsinmerestä koukkupyydystetty turska on ok. Seiti on hyvä vaihtoehto.
Neljälle
- 4 paksua turskaviipaletta, suoraan leikattuja
- sitruunaa
- suolaa
Kastike
- 100 g voita
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, hienonnettuina
- 1 dl purjoa, suikaleina
- 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
- 1 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Pirskota kaloille sitruunaa. Suolaa. Laita pataan n. 1 dl vettä. Hauduta muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
2. Sekoita munat ja yrtit kastikkeeksi kulhossa, kaada sulatettu, kevyesti ruskistettu voi päälle. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa