Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä turskaa hienonnetun kananmunan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat todellisen pikapäivällisen, valitse kalaa. Jos käytät pakastekalaa, laita paketti jääkaappiin sulamaan jo aamulla.

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 3 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 20 g voita
  • 2 dl herneitä
  • tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää kala. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kalat ovat läpikotaisin valkoisia. Nosta kala liemestä ja pidä lämpimänä. Laita herneet liemeen.

2. Hienonna kananmunat ja sulata voi. Hienonna tilli karkeasti. Kaada liemi pois herneistä, mutta säästä se.

3. Laita herneet vadille ja asettele kalat niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita liemi ja voisula ja kaada se kalafileiden päälle. Ripottele päälle kananmuna. Koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

KalakrustaditPaistettu kalafilee purjopedilläKalagratiini parsakaalillaNopea kala-parsakaaligratiiniKeitettyä lohta valkoviinikastikkeessaTurskaa tillikastikkeella
Keitetty kalaGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa