Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä nokkakalaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nokkakalaa saa useimmiten kevätaikaan. Se sopii mainiosti keitettäväksi.

Neljälle

  • 600 g nokkakalafileetä
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 5 dl vettä
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu tilliä

Tarjoiluun

  • majoneesia

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Leikkaa tillistä varret, säästä kruunut.

2. Sekoita vesi, viinietikka, suola, pippuri, laakerinlehti, porkkana, sipuli ja tillinvarret kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia ilman kantta. Lisää kala ja keitä 5 minuuttia.

3. Nosta kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja laita vuokaan. Kaada liemi kalan päälle niin, että palat peittyvät ja anna kalan jäähtyä liemessä, laita sitten jääkaappiin. Tarjoile kala kylmänä majoneesin kera, koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltunaRanskalainen juhlakalaKeitettyä lohta valkoviinikastikkeessaKeitettyä turskaa hienonnetun kananmunan keraKala-äyriäiskeittoLohi ja vihreä voikastike
Keitetty kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa