Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä lohta valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppoa ja nopeaa, mutta silti juhlavaa. Tarjoa lisukkeena keitettyjä perunoita ja porkkanoita.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 500 g lohifileetä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ dl valkoviiniä

Kastike

  • 4 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja pane kattilaan. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat sipulipedille. Lisää valkoviiniä ja kalalientä niin, että kalat peittyvät ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Nosta kalapalat liemestä ja pidä lämpiminä. Siivilöi liemi.

2. Kastike: Kiehauta kalaliemi. Sulata toisessa kattilassa voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää kalaliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta lopuksi tillillä, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Kalapullat currykastikkeessaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKeitettyä haukea munakastikkeen keraKala-simpukkagratiiniKeitettyä turskaa hienonnetun kananmunan keraKanapataa riisin kera
Keitetty lohiKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta