Keitettyä lohta valkoviinikastikkeessa

Helppoa ja nopeaa, mutta silti juhlavaa. Tarjoa lisukkeena keitettyjä perunoita ja porkkanoita.

4 annosta

  • 500 g lohifileetä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ dl valkoviiniä

Kastike

  • 4 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja pane kattilaan. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat sipulipedille. Lisää valkoviiniä ja kalalientä niin, että kalat peittyvät ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Nosta kalapalat liemestä ja pidä lämpiminä. Siivilöi liemi.

2. Kastike: Kiehauta kalaliemi. Sulata toisessa kattilassa voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää kalaliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta lopuksi tillillä, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!