Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä lammasta tillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ½ kg lampaanrintaa
  • vettä + 1 rkl suolaa
  • 1 ½ l vettä
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • varret 1 nipusta tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl keittoliemestä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • halutessasi, 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Paloittele lammas sopivankokoisiksi annospaloiksi. Leikkaa tillistä varret, säästä ne. Hienonna loput tillistä. Laita lihat pataan ja peitä se vedellä, suolaa kevyesti. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta lihat padasta, huuhdo ne kylmällä vedellä ja tiskaa pata.

2. Laita lihat takaisin pataan. Kaada päälle uutta vettä, lisää suola, pippuri ja tillinvarret. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes lihat tuntuvat murealta, n. 1 tunti. Laita lihat tarjoilupataan ja pidä lämpimänä. Säästä keittoliemi.

3. Tillikastike: Paista jauhot voissa miedolla lämmöllä ilman että ne saavat väriä. Lisää siivilöity liemi. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää kerma. Sekoita sokeri ja etikka, mausta keitto seoksella. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna kastikkeen poreilla muutama minuutti. Lisää hienonnettu tilli, kaada kastike lihojen päälle.

Lampaanliha on raikasta ja hienoa, ja sopii mainiosti tällaiseen kotiruokaan. Älä tee kastikkeesta liian kilttiä, siinä pitää olla makua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja keitettyjen vihannesten, kuten sokeriherneiden ja porkkanoiden, kera.

Lisää aiheesta:

Kuhaa tillikastikkeessaPerinteinen tillilihaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraTilliliha lampaastaTillilihaa broileristaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
LammastaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa