Keitettyä kuhaa fenkolikastikkeella

Kuha on yksi parhaita ruokakalojamme miedolla, mutta tunnistettavalla maullaan. Tässä se tarjoillaan herkullisen fenkolikastikkeen kera.

Neljälle

  • 1-1 ½ kg kokonainen kuha
  • 1 rkl suolaa

Jokaiseen vesilitraan

  • 1 rkl suolaa
  • ½ keltasipuli, viipaleina
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama persiljanoksa

Fenkolikastike

  • fenkolia ”tillinoksineen”
  • 1 salottisipuli
  • 30 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • ½ g sahramia
  • ½ dl kuohukermaa
  • muutama tippa sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perkaa kala, poista kidukset, leikkaa pois evät, mutta säästä selkäevä. Kalaa ei tarvitse suomustaa. Hiero kalaan suolaa ja anna sen levätä 10 minuuttia.

2. Huuhtele kala. Laita se kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että se lähes peittyy. Lisää suola, sipuli, valkopippurit ja persilja. Keitä kalaa hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta ja selkäevä irtoaa helposti.

3. Fenkolikastike: Puhdista, huuhdo ja paloittele fenkoli pieniksi paloiksi. Paista sipulia ja fenkolia voissa muutama minuutti miedolla lämmöllä, lisää jauhot. Lisää myös sahrami, viini, liemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 3-5 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile kalan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.