Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä kuhaa fenkolikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuha on yksi parhaita ruokakalojamme miedolla, mutta tunnistettavalla maullaan. Tässä se tarjoillaan herkullisen fenkolikastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1-1 ½ kg kokonainen kuha
  • 1 rkl suolaa

Jokaiseen vesilitraan

  • 1 rkl suolaa
  • ½ keltasipuli, viipaleina
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama persiljanoksa

Fenkolikastike

  • fenkolia ”tillinoksineen”
  • 1 salottisipuli
  • 30 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • ½ g sahramia
  • ½ dl kuohukermaa
  • muutama tippa sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perkaa kala, poista kidukset, leikkaa pois evät, mutta säästä selkäevä. Kalaa ei tarvitse suomustaa. Hiero kalaan suolaa ja anna sen levätä 10 minuuttia.

2. Huuhtele kala. Laita se kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että se lähes peittyy. Lisää suola, sipuli, valkopippurit ja persilja. Keitä kalaa hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta ja selkäevä irtoaa helposti.

3. Fenkolikastike: Puhdista, huuhdo ja paloittele fenkoli pieniksi paloiksi. Paista sipulia ja fenkolia voissa muutama minuutti miedolla lämmöllä, lisää jauhot. Lisää myös sahrami, viini, liemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 3-5 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi ja mausta sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile kalan kanssa.

Lisää aiheesta:

SaaristolaissoppaPiparjuurihaukiAhvenmuhennosTurskaa ja simpukoitaMademuhennosSaaristolaiskeitto
Keitetty kalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa