Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä kalaa viinirypäleillä ja purjolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ei ole lainkaan vaikeaa keittää oikein maukas kalaliemi, joka on pohjana tälle ihanalle ruoalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg kokonaista punakampelaa, fileet ja perkeet
  • 1¼ l vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli
  • persiljanvarsia
  • 1 purjo
  • 1 rkl voita
  • 20 vihreää viinirypälettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl vermuttia

Valmistusohje

1. Pyydä kalakauppiasta fileoimaan kala, ja pyydä mukaasi perkeet jotta voit keittää liemen. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele perkeet ja laita ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle vesi ja anna kuumentua kiehuvaksi hitaasti. Kuori vaahto. Lisää suola ja valkopippuri sekä sipuli ja persilja. Hauduta kannen alla n. 30 minuuttia. Siivilöi liemi.

2. Puhdista ja huuhdo purjo, viipaloi se n. sentinkokoisiksi viipaleiksi ja paista ne voissa. Kuori ja halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Taita kalafileet keskeltä ja laita ne liemeen. Sekoita vehnäjauhot ja vesi, lisää suurus liemeen vähän kerrallaan. Kaada mukaan vermutti.

3. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kunnes kala on läpikypsää, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Ripottele päälle purjoa ja viinirypäleitä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Välimeren kuhaaSoupe de poissonMehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaMademuhennos
Keitetty kalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa