Keitettyä kalaa viinirypäleillä ja purjolla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659622/landscape16_9/515/290/e38d9e50666dbbcae4fb032324261906/ee/902712-3901.jpg)
Ei ole lainkaan vaikeaa keittää oikein maukas kalaliemi, joka on pohjana tälle ihanalle ruoalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg kokonaista punakampelaa, fileet ja perkeet
- 1¼ l vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- persiljanvarsia
- 1 purjo
- 1 rkl voita
- 20 vihreää viinirypälettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
- 1 rkl vermuttia
Valmistusohje
1. Pyydä kalakauppiasta fileoimaan kala, ja pyydä mukaasi perkeet jotta voit keittää liemen. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele perkeet ja laita ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle vesi ja anna kuumentua kiehuvaksi hitaasti. Kuori vaahto. Lisää suola ja valkopippuri sekä sipuli ja persilja. Hauduta kannen alla n. 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
2. Puhdista ja huuhdo purjo, viipaloi se n. sentinkokoisiksi viipaleiksi ja paista ne voissa. Kuori ja halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Taita kalafileet keskeltä ja laita ne liemeen. Sekoita vehnäjauhot ja vesi, lisää suurus liemeen vähän kerrallaan. Kaada mukaan vermutti.
3. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kunnes kala on läpikypsää, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Ripottele päälle purjoa ja viinirypäleitä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka