Keitettyä haukea piparjuuren ja kirkastetun voin kera
Fantastisen maukas klassikko. Jos pelkäät ruotoja, voit pyytää saada kalan fileoituna, silloin keittoaika on paljon lyhyempi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 hauki, noin 1 ½ kg
- 1 ½ rkl suolaa per litra vettä
- 1 pieni keltasipuli
- ½ sitruuna, viipaleina
- muutama tillin- tai persiljanoksa
Lisukkeeksi
- vastaraastettua piparjuurta
- 75 g kirkastettua voita
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta hauki. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi sipulin ja sitruunan sekä tillin tai persiljan kanssa. Lisää kala kattilaan ja keitä se hiljalleen valmiiksi miedolla lämmöllä, n. 20 minuuttia. Lihan tulee olla täysin valkeaa selkäruodon kohdalla, kun kala on kypsää.
2. Nosta kala varoen kattilasta, laita se vadille. Tarjoile keitettyjen perunoiden, raastetun piparjuuren ja kirkastetun voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria