Keitettyä haukea piparjuuren ja kirkastetun voin kera

Fantastisen maukas klassikko. Jos pelkäät ruotoja, voit pyytää saada kalan fileoituna, silloin keittoaika on paljon lyhyempi.

Neljälle

  • 1 hauki, noin 1 ½ kg
  • 1 ½ rkl suolaa per litra vettä
  • 1 pieni keltasipuli
  • ½ sitruuna, viipaleina
  • muutama tillin- tai persiljanoksa

Lisukkeeksi

  • vastaraastettua piparjuurta
  • 75 g kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta hauki. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi sipulin ja sitruunan sekä tillin tai persiljan kanssa. Lisää kala kattilaan ja keitä se hiljalleen valmiiksi miedolla lämmöllä, n. 20 minuuttia. Lihan tulee olla täysin valkeaa selkäruodon kohdalla, kun kala on kypsää.

2. Nosta kala varoen kattilasta, laita se vadille. Tarjoile keitettyjen perunoiden, raastetun piparjuuren ja kirkastetun voin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!