Kalapata yrteillä
Valitse kiinteää kalaa, tuoretta tai pakastettua lompakon ja mahdollisuuksien mukaan. Myös lohi sopii tähän pataan. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa, käytä sitä puolet enemmän kuin kuivattua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 800 g kalafileetä
- 1 purjo, suikaleina
- 6 raakaa perunaa, kuorittuina
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ rkl kuivattua rakuunaa
- ½ kalaliemikuutio
- voita vuokaan
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Lado voideltuun pannuun purjoa, perunaviipaleita ja yrttejä. Mausta, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset lähes peittyvät.
2. Hauduta lähes valmiiksi kannen alla.
3. Lisää kevyesti suolattu kala pannuun parin voinokareen kera. Hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä ja kalat valmiita, 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan