Kalapata yrteillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675538/landscape16_9/515/290/22e9b92cc0fe23468119777a7afceef1/ia/898996-3143.jpg)
Valitse kiinteää kalaa, tuoretta tai pakastettua lompakon ja mahdollisuuksien mukaan. Myös lohi sopii tähän pataan. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa, käytä sitä puolet enemmän kuin kuivattua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 800 g kalafileetä
- 1 purjo, suikaleina
- 6 raakaa perunaa, kuorittuina
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ rkl kuivattua rakuunaa
- ½ kalaliemikuutio
- voita vuokaan
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Lado voideltuun pannuun purjoa, perunaviipaleita ja yrttejä. Mausta, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset lähes peittyvät.
2. Hauduta lähes valmiiksi kannen alla.
3. Lisää kevyesti suolattu kala pannuun parin voinokareen kera. Hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä ja kalat valmiita, 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka